Μετάφραση // Translate


* Αρκαδία ένας δημοφιλής προορισμός*

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε στην Αρκαδία

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα 9 & 10 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου

Το Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στις 9 και 10 Αυγούστου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο με πολλή μουσική και να διανυκτερεύσουμε στην ειδυλλιακή αρκαδική λίμνη!
Σημαντικοί μουσικοί όπως ο Νίκος Ξυδάκης, η Βασιλική Καρακώστα, ο Στάθης Δρογώσης, ο Βασίλης Βασιλάτος με την ορχήστρα του και οι Salto Mortale θα δώσουν το παρόν στο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα. Βόλτες με ποδήλατα γύρω απο τη λίμνη, καγιάκ, προβολές ταινιών και απρόσμενοι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί θα μας κρατήσουν ξάγρυπνους στην πιο μαγευτική πανσέληνο του χρόνου. Πάρτε τις σκηνές σας και σας περιμένουμε!
Το υποβλητικό τοπίο της λίμνης του Λάδωνα που δημιουργήθηκε από τεχνητό φράγμα σε χαράδρα βουνών απότελεί έναν σημαντικό βιότοπο της Πελοποννήσου.
Ο Λάδωνας, είναι ένας από τους αρχαιότερους, θεοποιημένους και πολυτραγουδισμένους ποταμούς της Πελοποννήσου, τόπος συνάντησης και σύγκρουσης θεών και ανθρώπων. Εκεί ο Πάνας είδε και αγάπησε για πρώτη φορά την πανέμορφη νύμφη Σύριγγα, κόρη του ποτάμιου θεού Λάδωνα, που για να του ξεφύγει και να σωθεί ζήτησε απ' τον πατέρα της να τη μεταμορφώσει σε καλάμι. Τότε ο Πάνας έκοψε μερικά καλάμια και έφτιαξε την σύριγγα, ένα μουσικό όργανο που χρησιμοποιούσε μόνο αυτός για να την έχει πάντα κοντά του. Όταν έπαιζε ο Πάνας, ο ψίθυρος των δέντρων σταματούσε κι ο θόρυβος των νερών που κυλούσαν έσβηνε μόνο στο άκουσμα του μελωδικού ήχου της σύριγγας. Και τότε, Νύμφες, Χάριτες και Ώρες, συνεπαρμένες από το γλυκό ήχο της καλαμένιας του φλογέρας, σήμαναν το ξεκίνημα του χορού..

Για άλλη μια φορά ο Πάνας σημαίνει με την μελωδική του φλογέρα και η γιορτή ξεκινά...



Σάββατο 9 Αυγούστου
20:00 “ΜΑΜΜΑ ΤΟΝΙ” των Φράνκα Ράμε/Ντάριο Φο. Θεατρική παράσταση από την ομάδα     Πείρα(γ)μα
20:45 bb5 "Percussion System"
21:30 Νίκος Ξυδάκης
23:30 dj set
guests

Κυριακή 10 Αυγούστου
20:00 Salto Mortale
21:00 Στάθης Δρογώσης
22:00 Βασιλική Καρακώστα
23:30 Βασίλης Βασιλάτος και Ιστορίες για Κρουστά με τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. με βαλκανικούς χορούς
01:30 “Η Αθοπετού” της Μάρως Δούκα. Θεατρική παράσταση  από την ομαδα Προςάναμμα

Ώρα Έναρξης: 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ελεύθερο Camping


Περισσότερες Πληροφορίες:
email:             festivalimnis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδηλώσεις