Μετάφραση // Translate


* Αρκαδία ένας δημοφιλής προορισμός*

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε στην Αρκαδία

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Το Αρχείο Τσακωνιάς στο διαδίκτυο

Καλημέρα

Επισυνάπτεται δελτίο τύπου προς ενημέρωσή σας, με τα παρακάτω θέματα:
1.       Το Αρχείο Τσακωνιάς στο διαδίκτυο
2.       Το Σάββατο 31/10 τα εγκαίνια της Φάμπρικας Πολιτισμού στο Λεωνίδιο!
3.       Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανταγωνιστικότητα στο Λεωνίδιο
Με εκτίμηση
Γεωργοστάθης Παναγιώτης
Μ.Sc. Φυσικός - Ενέργεια & Περιβάλλον

LOGO Πάρνωνας - α.ε. -
          Αναπτυξιακή Πάρνωνα.
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ
    Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300
Τηλ. 27570-22807, Fax. 2757023230
         Mail: info@parnonas.gr
         Web: www.parnonas.gr
~~~~~~~~~~~~~
Το Αρχείο Τσακωνιάς στο διαδίκτυο
Διαδικτυακή παρουσία απέκτησε το Αρχείο Τσακωνιάς, στη διεύθυνση www.tsakonianarchives.gr και www.facebook.com/tsakonian.archives. Το πολύτιμο υλικό, τα τεκμήρια του αρχείου και οι εκδηλώσεις πολιτισμού που διοργανώνει είναι πλέον διαθέσιμα ηλεκτρονικά.
Το “Αρχείον της Τσακωνιάς” με έδρα το Λεωνίδιο, είναι σωματείο και πνευματικό ίδρυμα του τόπου, το οποίο ιδρύθηκε το 1954 με στόχο τη συγκέντρωση, παρουσίαση και αξιοποίηση των στοιχείων που συνδέονται με την ιστορία, τη γλώσσα, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της Τσακωνιάς, από την πρώτη της καταβολή μέχρι των ημερών μας. Στην προσπάθεια διαφύλαξης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τσακωνιάς, ο σημαντικός αυτός φορέας έχει παράξει σπουδαία δουλειά, υλοποιώντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως Διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, Έκδοση βιβλίων, μελετών και πρακτικών των συνεδρίων, Συγκέντρωση, μελέτη και έκθεση αρχειακού υλικού, εγγράφων, πινάκων και χειρογράφων, Διοργάνωση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προβολής του πολύτιμου υλικού και της προσπάθειας του Αρχείου Τσακωνιάς, σχεδίασε και υλοποίησε τις ιστοσελίδες για το “Αρχείον Τσακωνιάς” στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 του ΠΑΑ 2007-2013 της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, Μέτρο 41 «Στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης», Έργο «Σύγχρονη προβολή της τσακώνικης κληρονομιάς», το οποίο ενισχύεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο κατά 70%, ενώ το 30% καλύπτεται από ιδία συμμετοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση δράσεων για τον πολιτισμό στην Τσακωνιά και την Κυνουρία συμπεριλαμβάνουν πολλές υποδομές και άυλες δράσεις, με την σύμπνοια και συνεργασία των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας, της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και των τοπικών φορέων.

Το Σάββατο 31/10 τα εγκαίνια της Φάμπρικας Πολιτισμού στο Λεωνίδιο!

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων 30-31 Οκτωβρίου 2015 στο Λεωνίδιο, που θα κορυφωθούν με τα επίσημα εγκαίνια του κτηρίου της Φάμπρικας Πολιτισμού.
Το διήμερο θα περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις:
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
Ώρα: 10:00: Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανταγωνιστικότητα
Ώρα: 18:00: Εργαστήριο ανάπτυξης για τη Φύση και τον Άνθρωπο
Σάββατο 31 Οκτωβρίου
Ώρα: 09:00 – 15:00: Μικρό Συνέδριο για την Τσακωνιά
Ώρα: 18:00:  Εγκαίνια Φάμπρικας Πολιτισμού
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις του διημέρου θα ανακοινωθούν σύντομα.
Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανταγωνιστικότητα στο Λεωνίδιο
Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανταγωνιστικότητα, διοργανώνει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα σε συνεργασία με την Εταιρεία Athens Technology Center (ATC), την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., στο κτίριο της Φάμπρικας Πολιτισμού, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.
Κεντρικός ομιλητής του Εργαστηρίου θα είναι ο κος Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Enterprise Greece“, που αποτελεί τον αρμόδιο εθνικό Φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών.
Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου θα γίνει συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών της Ανατολικής Πελοποννήσου, ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και επίλυση τυχόν προβληματισμών σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας, με προσανατολισμό τη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού.
Επιπλέον, σκοπός του Εργαστηρίου είναι ο σχεδιασμός δράσεων ανάπτυξης και εξωστρέφειας, με βάση τις τοπικές ανάγκες για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη σε ένα διήμερο που περιλαμβάνει και τα εγκαίνια του κτηρίου της Φάμπρικας Πολιτισμού, που αποτελεί κατά γενική ομολογία επιδεικτικό έργο της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου και την απόδοσή του στους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.
Το Εργαστήριο οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Εργαλεία Εκπαίδευσης» της Πράξης «Κέντρο Προβολής της Αγροτικής Ιστορίας και των Δρόμων της Θάλασσας στην Ανατολική Πελοπόννησο» – Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου, η οποία εντάσσεται στον Άξονα 3 του Ε.Π «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, με συγχρηματοδότηση του ΕΤΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδηλώσεις