Μετάφραση // Translate


* Αρκαδία ένας δημοφιλής προορισμός*

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε στην Αρκαδία

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Χελιδονίσματα και περιβαλλοντική ενημέρωση μαθητών από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού


Γραφείο Τύπου ΦΔ Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστου 




Αγαπητοί φίλοι,

ακόμα ένα συμβολικό καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια ολοκληρώθηκε και φέτος από το Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Διαβάστε σχετικά με τη δράση «Χελιδονίσματα» στο επισυναπτόμενο δελτίο τύπου.

Με εκτίμηση,

Πανταζή Αικατερίνη
Ξεναγός Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Τμήμα Πληροφόρησης Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου ΜουστούΆστρος Αρκαδίας, Τ.Κ. 22001
Τηλ.: 27550 22021 εσωτ. 5, Φαξ: 27550 22806
Email: press@fdparnonas.gr
Web: www.fdparnonas.gr

~~~~~~~~~~~~~~~


Άστρος, 08/04/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Χελιδονίσματα και περιβαλλοντική ενημέρωση μαθητών από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού
Ακόμα ένα συμβολικό καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια ολοκληρώθηκε και φέτος από το Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Τα χελιδονίσματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών περιλάμβαναν δράσεις ενημέρωσης σε συνδυασμό με κατασκευή πήλινων φωλιών, προσφέροντας χαρά και ικανοποίηση τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.
Τα χελιδονίσματα ξεκίνησαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Άστρους στις 10.03.2016 με την επίσκεψη των τάξεων Α΄ και Β΄ του Δημοτικού Σχολείου Άστρους, ενώ συνεχίστηκαν στις 6 & 07.04.2016 στην Τρίπολη, στα 3ο και 9ο Νηπιαγωγείο αντίστοιχα. Σε όλους τους μαθητές προβλήθηκε η παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια» η οποία περιλάμβανε πληροφορίες για τα διάφορα είδη χελιδονιών που έρχονται στη χώρα μας, για το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, για το πως κατασκευάζουν τις φωλιές τους και τι υλικά χρησιμοποιούν καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να τα βοηθήσουμε. Το κόστος των υλικών της εκδήλωσης (πηλός, χάρτινα κουτιά και φωτοτυπίες με το ενημερωτικό υλικό και πατρόν) καλύφθηκε από το Φορέα Διαχείρισης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 70 περίπου μαθητές οι οποίοι κατασκεύασαν συνολικά 25 χελιδονοφωλιές ανά ομάδες 2-3 παιδιών οι οποίες πρόκειται να τοποθετηθούν σε κατάλληλες θέσεις κάτω από βεράντες και μπαλκόνια.
Φορέας Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδηλώσεις